Proiect sustinut de Skill Team Consulting
VREAU!

Acasa |  Outplacement |  Servicii pentru companii |  Servicii pentru tine |  Centrul Media |  Testimoniale |  Contact RO | EN | FR
FAQ

Despre noi

Servicii pentru companii

Outplacement

Recrutare

Team Power Effect

Servicii pentru tine

Managementul carierei

Schimbari in cariera

Vanatoarea unui job

Master Training Performance

Alege-ti un Mentor

Centrul Media

Comunicate de presa

Articole

Newsletter

Resurse

Intrebari frecvente

Testimoniale

Recomanda unui prieten

Tabara de TenisAboneaza-te la informatii pe teme de cariera   

   

   

Vindeti frigidere eschimosilor! Romania Libera

 

Marian Manolache, Managing Partner, Skill Team

 

 Intrebarea cititorului: » "De zece ani sunt consilier in domeniul vanzarilor auto. Piata de profil este in plina regresie si am impresia ca se apropie importante restrangeri de personal. Credeti ca e timpul sa ma orientez catre alt domeniu de vanzari?"

 Raspuns: Ceea ce trebuie sa faceti acum este sa va asigurati ca sunteti un vanzator bun. Sunteti in aceasta situatie? Folositi aceasta calitate si vindeti masini. Pentru ca in meseria dumneavoastra se spune ca trebuie sa puteti vinde frigidere eschimosilor. Cred ca blocajul eschimosilor este mai mare decat blocajul potentialului dumneavoastra cumparator. Ce trebuie sa mai faceti ca sa vindeti?

Primul pas ar fi sa iesiti din starea de confort de a astepta cumparatorul in showroom. Mergeti dumneavoastra in cautarea clientului. Apoi, ii puteti cere sefului sa gandeasca promotii si puteti veni chiar cu idei proprii, pentru ca dumneavoastra interactionati direct cu clientii si le cunoasteti nevoile. seful va aprecia, cu siguranta, spiritul de initiativa si faptul ca va cunoasteti atat de bine piata.

O alta solutie foarte eficienta este sa va inscrieti la un curs de vanzari adaptat perioadei de criza. Un astfel de training va invata sa cresteti vanzarile prin urmarirea pas cu pas a procesului si sa abordati clientii in functie de tipologia lor. Dupa un training destinat dezvoltarii abilitatilor de vanzari, realizat de o echipa cu adevarat profesionista, veti observa ca aveti mai multa incredere in posibilitatile dumneavoastra si o atitudine pozitiva la intalniri, ca puteti sa tratati obiectiile cu naturalete si sa vindeti clientului ceea ce are cu adevarat nevoie. Sigur ca si apelarea la un job part-time ar putea sa fie o solutie care sa va dea mai multa siguranta si sa va rotunjeasca castigurile mai mici din comisioane  in aceasta perioada.

 


Rubrica „Stabilitatea jobului”

 

http://www.romanialibera.ro/a145723/vindeti-frigidere-eschimosilor.html


 
“Oamenii ramasi in companie vor aprecia grija angajatorului si vor fi stimulati sa fie si mai eficienti…”(wall-street)


" in lipsa atentiei gradinarului, cel mai frumos trandafir se transforma in maces". (Business Standard)


Vindeti frigidere eschimosilor! (Romania Libera)


 

" Ma simt mai pregatita si mai curajoasa in fata unui proces de angajare.... prospectez piata de joburi si am inteles importanta HR in demersurile mele;
... am reusit sa ma concentrez mai bine asupra mea si sa imi dau seama mai bine cine sunt eu, profesional vorbind."

Lead Writer - AMA

Acces clienti
Email:
Parola:

   


Studiu de caz - outplacement

   

Putem comunica si pe:

Skype Me?!

Poti sa ne urmaresti si pe:


   

Poti sa ne suni la:


0746.25.25.05